Skip to content

Van Franse school naar 107 toekomstbestendige appartementen

Marius Warmond

Warmond is een dorp, direct ten noorden van Leiden met circa 5.000 inwoners en is onderdeel van gemeente Teylingen in de provincie Zuid Holland. Via de A44 heeft Warmond een goede bereikbaarheid met de rest van de Randstad. We hebben in 2017 een voormalig verzorgingstehuis gelegen aan de Monseigneur Aengenentlaan van een stichting aangekocht.

Het complex bestaat uit een verzameling van gebouwen in een historische omgeving. Wat ons direct aansprak is de unieke ligging ten opzichte van de snelweg A44, Leiden en de Bollenstreek, het historische landschap en gebouwen en het enorme tekort aan betaalbare huurwoningen in deze omgeving.

Bij aankoop was de bestemming geschikt voor de herontwikkeling tot seniorenwoningen met een verzorgingselement. We hebben samen met een gedelegeerde derden-ontwikkelaar een plan ontwikkeld voor 107 huurwoningen in het hoofdgebouw, 40+ zorgwoningen voor de verhuur in een separaat gebouw en de ontwikkeling van 51 nieuwbouwwoningen.

De herontwikkeling is inmiddels afgerond. Het resultaat is  dat de huidige investeerders voor een aantrekkelijk rendement een zeer fraai huurwoningcomplex in bezit hebben gekregen.

De studio’s en appartementen hebben een verhuurbaar oppervlakte variërend tussen de 31 m2 en 117 m². De algemene voorzieningen bestaan uit een bibliotheek, gemeenschappelijke voorzieningen, sportfaciliteiten en terrassen met buitenkeuken.

ONDERSTEUNING

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn? Twijfel dan vooral niet om contact op te nemen.