Skip to content

Rijksmonument Amersfoort

Coninckstraat Amersfoort

Amersfoort is een groeistad met circa 157.000 inwoners in de provincie Utrecht. Het is in bevolkingsaantal de tweede stad van de provincie Utrecht en vervult economisch een regiofunctie met een sterk groeiend bedrijfsleven.

Het project Coninckstraat is gelegen in het centrum van Amersfoort en bestaat uit meerdere gebouwen gelegen aan Coninckstraat en de winkelstraat Kamp. Het pand aan de Coninckstraat is aangewezen als Rijksmonument en huisvest het Hotel de Tabaksplant met 25 kamers. Het gebouw langs de Kamp bevat vijf appartementen en een winkel. Deze winkel wordt thans opgesplitst en zal aan de achterzijde worden gerenoveerd tot een woning. Tevens zijn er een aantal garageboxen aanwezig.

De winkelruimte is in het tweede kwartaal van 2021 opgesplitst.  De voorzijde is verbouwd tot winkelruimte voor huurder Ritos, een horecabedrijf met meerdere locaties door heel Nederland. De achterzijde van de winkel wordt in de loop van de 2e helft van 2021 verbouwd tot een woning, om de waarde van het object te maximaliseren.

De garageboxen zijn gelegen aan het Achter Sint Annahof en omringd door woningen. De gemeente ziet de garageboxen graag her ontwikkelt tot woningen. De ontwikkellocatie leent zich voor vier tot zes appartementen, met een gemiddelde verhuurbaar oppervlakte van 40-55 m2.

ONDERSTEUNING

Kunnen wij u ergens mee van dienst zijn? Twijfel dan vooral niet om contact op te nemen.