Renovatie en herontwikkeling

Leiden is een stad met circa 125.000 inwoners in de provincie Zuid Holland. Het project is gelegen in de oude binnenstad van Leiden, deels aan de Stille Rijn. Destijds waren er 2 winkels en 19 appartementen die in middelmatige conditie waren. Er is vervolgens een plan ontwikkeld om het complex naar een hoger afwerkingsniveau te tillen met als doel om de huren te verhogen.

Project Apothekersdijk (Apothekersdijk 25-26 en Haarlemmerstraat 49–53, Roomburgerlaan 16 in Leiden) bestaat uit de renovatie en herontwikkeling van een 4-tal Rijksmonumenten (m.u.v. het object aan de Roomburgerlaan), oorspronkelijk gebouwd in 1825 en 1850, tot 23 huurwoningen en 3 winkels (430 m2). De studio’s en appartementen hebben een verhuurbaar oppervlakte variërend tussen de 28 m2 en 180 m². In Leiden bestaat er een grote vraag naar huurwoningen in het middensegment.

Er heeft inmiddels een grootschalige renovatie plaatsgevonden, waarbij tevens een aantal nieuwe appartementen is gecreëerd.  Deze herontwikkeling heeft ervoor gezorgd dat bij mutaties van huurders de huren verhoogd konden worden.