Coninckstraat

Rijksmonument Amersfoort

Groeistad Amersfoort is met circa 157.000 inwoners de tweede stad van de provincie Utrecht. Ook in economische zin heeft ze – dankzij een groeiend bedrijfsleven – een belangrijke regiofunctie.

Project Coninckstraat ligt In het centrum van de stad en bestaat uit meerdere gebouwen gelegen aan de gelijknamige straat en aan winkelstraat Kamp. Het enige bijbehorende pand aan de Coninckstraat is aangewezen als Rijksmonument. Daar bevindt zich Hotel de Tabaksplant met 25 kamers. Het gebouw langs de Kamp bevat zes appartementen en een winkel. De winkel is in het tweede kwartaal van 2021 opgesplitst. De voorzijde is als bedrijfsruimte verhuurd aan Ritos, een horecabedrijf met meerdere locaties door heel Nederland; de achterzijde werd een woning. Dat laatste leidde tot een waardeoptimalisatie van het project.

Achter het Sint Annahof staat een aantal garageboxen dat door woningen omringd is. De gemeente ziet deze graag herontwikkeld tot woningen. Het leent zich voor twee appartementen met een verhuurbaar oppervlak van 40-55 m2.